Ny direktør for Mungo Park Kolding

Efter en grundig ansættelsesproces har bestyrelsen for Mungo Park Kolding nu udpeget Lasse Bo Handbergs efterfølger. Det bliver skuespiller og instruktør Sophie Lauring, der fra sommeren 2017 overtager posten som teaterdirektør for Mungo Park Kolding

Sophie er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1995.  Hun har fra 1995 til 2013 været tilknyttet Odense Teater, både som skuespiller, instruktør og som leder af U-teater. Sophie har haft stor tilknytning til Mungo Park Kolding som instruktør af forestillingerne “Nabokrig” og “Anne Marie gift Carl-Nielsen”.

“Jeg er overrumplet, stolt, glad og spændt. Det er en fantastisk opgave og jeg glæder mig til at arbejde hårdt og målrettet på at videreføre det fantastiske teater som Mungo Park Kolding allerede er. Sammen med bestyrelsen og alle de ansatte på teateret ser jeg meget frem til at forstærke Mungo Park Kolding – udvikle det og finde ud af hvordan vi kan få meget mere Mungo Park i Kolding. Jeg glæder mig også til at udvikle samarbejdet med vores søsterteater Mungo Park Allerød, der lige som Mungo Park Kolding har et modigt og spændende repertoire. Lasse Bo Handberg og jeg har efterhånden en lang historie sammen, og jeg ser frem til samarbejdet med Lasse i spidsen for Mungo Park i Allerød. Jeg har stor respekt for ham både som menneske og for hans super skarpe ideer, som jeg selv har haft den store glæde at folde ud på scenen som instruktør flere gange.” Siger Sophie Lauring.

Formand for bestyrelsen Merete Due Paarup udtaler:

“Vi er i bestyrelsen ikke i tvivl om at Sophie Lauring er den rette til at fortsætte den gode udvikling som Mungo Park Kolding er inde i. Sophie er en erfaren skuespiller og instruktør der kender teatret indefra. Samtidig har vi stor tillid til, at hun kan forløse bestyrelsens ønske om et tættere samarbejde med Mungo Park teatret i Allerød. Sophie Lauring og Lasse Bo Handberg har tidligere haft et meget frugtbart samarbejde omkring teaterforestillinger på Mungo Park Kolding – et samarbejde vi håber kan blive styrket på tværs af de to Mungo Park teatre, når Lasse fra sommeren 2017 bliver direktør i Allerød.”

Sophie Lauring tiltræder som direktør for Mungo Park Kolding i sommeren 2017. I foråret 2017 instruerer Sophie Lauring forestillingen “Nationen” på Mungo Park Kolding. 

Fakta om Sophie Lauring

  • Født 1966.
  • Uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1995.
  • 1995 – 2013 tilknyttet Odense Teater som skuespiller, underviser og medlem af optagelsesudvalget på  skuespillerskolen.
  • Siden 2004 teaterinstruktør på en lang række forestillinger bl. a. “Nabokrig” og “Anne Marie gift Carl-Nielsen” på Mungo Park Kolding.
  • Fra 2008 – 2015 Bestyrelsesformand for Baggård Teatret i Svendborg. Fra 2016 menigt medlem af bestyrelsen.
  • Fra 2011 – 2013 Leder og stifter af U-teater.
  • Instruerer i 2017 forestillingen “Nationen” på Mungo Park Kolding.

Pressekontakt: Jon Noe, tlf. 29 71 00 04 / jon@mungoparkkolding.dk

PRESSEFOTOS:

Sophie Lauring. Foto: Erik Kempf
Sophie Lauring. Foto: Erik Kempf
Sophie Lauring. Foto: Erik Kempf
Sophie Lauring. Foto: Erik Kempf

Andre nyheder