Repertoire Billetsalg Om MPK Praktisk info Kontakt Turné Presse
MUNGO PARK KOLDING-SKUESPILLER MED I NY DANSK STORFILM

Jesper Riefensthal aner sit kommende gennembrud med ny rolle i dansk storfilm. Foto: Rumle Skafte

Jesper Riefensthal skal medvirke i den kommende danske storfilm om Hvidstensgruppen, der var en af de hjemlige grupper, som ydede besættelsesmagten modstand under Anden Verdenskrig. Skuespilleren, der til daglig kan opleves på Mungo Park Kolding, har fået en af de bærende hovedroller som bryggeriarbejderen Peter Sørensen, der var en af gruppens medlemmer. Jesper Riefensthal blev håndplukket til rollen af filmens instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis.


“Hun ringede til mig og sagde, at hun ønskede, jeg skulle have den rolle, for jeg ville passe perfekt til den,” siger Jesper Riefhensthal og tilføjer, at han straks sagde ja tak til tilbuddet. Efterfølgende har han gravet sig gennem bunker at litteratur for at forberede sig bedst muligt til rollen, der meget vel kan gå hen og give ham sit store folkelige gennembrud.

“Jeg har læst alt om Hvidstensgruppen og en masse om modstandskamp og forskellige modstandsgrupper og en bunke litteratur om livet i små samfund. Jeg kan ikke være bedre forberedt.”

Rollen som Peter Sørensen er Jesper Riefensthals første hovedrolle i en dansk spillefilm. Han har tidligere optrådt i Lone Scherfigs “Hjemve,” ligesom han har en mindre rolle som Dirch Passers håndlanger i filmen "Dirch," der får premiere senere på måneden.

Krigsdramaet om Hvidstensgruppen er produceret af Regner Grasten Film og Jesper Riefensthal er ikke den eneste repræsentant for teatret Mungo Park på rollelisten. Marie Bach Hansen, der er tilknyttet ensemblet på søsterscenen i Allerød, skal spille rollen som Tulle Fiil, der er gift med netop Jesper Riefenshals Peter Sørensen. 

Jens Jørgen Spottag har rollen som Marius Fiil, der var leder af modstandsgruppen. Bodil Jørgensen spiller hustruen Gudrun Fiil. Sammen drev ægteparret Hvidsten Kro, der var samlingspunkt for gruppen, som blev henrettet af tyskerne under krigen. 

Der er i alt 50 medvirkende i filmen og et samlet budget er på 24 mio. kr. Det danske filminstitut støtter med 6,9 mio. kr. og TV2 med 5 mio. kr. Optagelserne går i gang den 22. august, og der er forventet premiere den 1. marts 2012.
Nyhedsarkiv

EKSTRA SHOW MED MICHAEL SCHØTS ULYKKELIGT VIDENDE
29-06-2016

SÆSON 16/17 ER NU I SALG
23-06-2016

TEATERKONCERTEN CARL GENOPSÆTTES
07-05-2016

NORDISK TAPAS
25-01-2016

STJERNER OG ROSER TIL TEATERKONCERTEN CARL
31-08-2015

HENT ET GRATIS SÆSONMAGASIN
15-06-2015

Følg os
Giv et
gavekort til
teateroplevelser
Modtag nyhedsbrev fra MPK
tilmeld     afmeld
Mungo Park Kolding
Fredericiagade 1
6000 Kolding

Administration / inkl. årskort
Tlf: 75585555 (alle hverdage 10-15)
Email: mungoparkkolding@mungoparkkolding.dk
Mungo Bar / billetsalg
Tlf: 2971 0000 (Tor/Fre: 17:30 – 22:00 - Lør: 15:00-21:00)
Email: billet@mungoparkkolding.dk


Forestillinger:
tor: kl. 19:30
fre: kl. 19:30
lør: kl. 17:00

En del af teater Mungo Park
 
 
Jørn THomsen Elbo A/S Kolding Hotel Apartments Trolden Bryghus A Hereford Beefstouw Hotel Koldingfjord