Repertoire Billetsalg Om MPK Praktisk info Kontakt Turné Presse
TEATER MELLEM HIMMEL OG JORD

ET ANDET STED udspringer af en idé af denne mand. Parminder Singh. Foto: Mikkel Russel

Den 18. marts præsenterer Mungo Park Kolding forestillingen ET ANDET STED, som kommer på besøg fra vores kollega i Allerød. I den anledning bringer vi her et uddrag af et interview med Parminder Singh, som er idémand og dramatiker på stykket.

Du er krediteret som idémand (og dramatiker) på ET ANDET STED. Hvad er idéen bag stykket?
Min mor har op igennem min opvækst tit fortalt mig historier om de forestillinger, hun og min far havde om Danmark, inden de kom hertil. Mine forældre kom til Danmark fra Indien i 1968. Et land, der på alle måder var fuldstændig anderledes end alt, hvad de mødte i Danmark. Men samtidig også et magisk land. Min mor fortalte mig, at hun, før hun rejste, havde læst lidt om Danmark, og hun forestillede sig, at landet måtte ligge et sted imellem jorden og himmelen.

Det var denne beskrivelse, der skabte ideen til forestillingen. Et behov for at forstå mine forældre og alle de andre immigranter, der kom til Danmark fra Tyrkiet, Pakistan, Mellemøsten etc. Hvem var de? hvorfor kom de? Hvorfor blev de?

Så det er deres historie, du gerne vil fortælle?
Jeg ville fortælle en historie om en familie, der forandres med deres møde med Danmark. Et møde, de ikke kendte konsekvenserne af. Jeg tror, det var Salman Rushdie, der sagde: "Træer har rødder, Mennesker har fødder." For mig rummer citatet stor sandhed. Vi er dømt til at bevæge os.

Derfor har det været vigtigt for mig, at forestillingen ikke var et spørgsmål, om det var godt eller skidt, at vi åbnede op for indvandring, men at det blev en fortælling om, hvordan mennesker altid vil vandre for at finde bedre livsvilkår for dem selv og deres børn. Det har vi altid gjort, og det er nok vores grundlæggende natur at søge hen hvor græsset (forhåbentlig) er grønnere. 

LÆS OGSÅ Omtale af ET ANDET STED

Hvorfor er den historie vigtig?
For mig var tanken at fortælle historien om de unge mænd, der drog til Danmark. Deres forandring fra at være unge, åbne og livslystne til nu ofte at være gamle, indelukkede og bitre. For mig er det ikke kun historien om immigranterne, det er også historien om vores land, Danmark.

Jeg mener, at vores land og de unge mænd har taget samme udvikling de sidste 40 år, og derfor findes der ingen bedre metafor for at beskrive dette kapitel af Danmarkshistorien end disse immigranter.

I begyndelsen af århundredet rejste en masse europæere til USA. Deres fortællinger var Hollywood ikke sene til at gribe. Coppolas GODFATHER er et af de mest berømte eksempler. I midten af århundredet kom en ny bølge af europæiske immigranter, der rejste ud i Europa for at tjene lidt penge til familien derhjemme. Hvorfor er der ikke rigtig nogen, der har fortalt deres historie før ET ANDET STED?
Godt spørgsmål. Jeg har også undret mig over, at hverken tv eller film har beskæftiget sig med dette så afgørende kapitel i Danmarkshistorien. Jeg tror, at noget af svaret ligger i det forhold, at de etniske minoriteter stadig ikke er en substantiel del af det danske kulturliv. På den måde har vi ikke haft de stemmer, der kunne fortælle deres historie. Men det forandrer sig nu, og jeg kan se, at der er flere og flere unge på vej. 

LÆS MERE Klub Mungo Park

Et ANDET STED får premiere 18. marts og spiller frem til 27. marts 2010. 

Nyhedsarkiv

EKSTRA SHOW MED MICHAEL SCHØTS ULYKKELIGT VIDENDE
29-06-2016

SÆSON 16/17 ER NU I SALG
23-06-2016

TEATERKONCERTEN CARL GENOPSÆTTES
07-05-2016

NORDISK TAPAS
25-01-2016

STJERNER OG ROSER TIL TEATERKONCERTEN CARL
31-08-2015

HENT ET GRATIS SÆSONMAGASIN
15-06-2015

Følg os
Giv et
gavekort til
teateroplevelser
Modtag nyhedsbrev fra MPK
tilmeld     afmeld
Mungo Park Kolding
Fredericiagade 1
6000 Kolding

Administration / inkl. årskort
Tlf: 75585555 (alle hverdage 10-15)
Email: mungoparkkolding@mungoparkkolding.dk
Mungo Bar / billetsalg
Tlf: 2971 0000 (Tor/Fre: 17:30 – 22:00 - Lør: 15:00-21:00)
Email: billet@mungoparkkolding.dk


Forestillinger:
tor: kl. 19:30
fre: kl. 19:30
lør: kl. 17:00

En del af teater Mungo Park
 
 
Jørn THomsen Elbo A/S Kolding Hotel Apartments Trolden Bryghus A Hereford Beefstouw Hotel Koldingfjord