Repertoire Billetsalg Om MPK Praktisk info Kontakt Turné Presse
OM MUNGO PARK KOLDING
Mungo Park Kolding er et egnsteater støttet af Kolding Kommune, som åbnede i november 2008. 
Navnet deler Mungo Park Kolding med sit søsterteater Mungo Park i Allerød. Begge teatre er selvstændige med hver sin bestyrelse samt kunstnerisk – og administrativ ledelse. 

Mungo Park Kolding er et repertoire og ensembleteater, der årligt producerer 2-3 nye forestillinger. Teatrets egenproduktioner er altid nyskreven dansk dramatik, der ofte tager udgangspunkt i lokalområdet. Udover egenproduktioner præsenterer teatret en række gæstespil og øvrige arrangementer bl.a. debatmøder, samtalesaloner og meget mere. 
 
Læs mere om Mungo Park Koldings forestillinger og øvrige arrangementer under "repertoire".

MUNGO PARK KOLDINGS SKABELSESBERETNING

fortalt af Martin Lyngbo, direktør for Mungo Park i Allerød

En lang række lokale politikere, erhvervsfolk og gode borgere i Kolding lagde kræfterne sammen, da Mungo Park Kolding for fem år siden blev født.

Men faktisk var tanken om et nyt Mungo Park opstået langt tidligere.

Mungo Park Kolding startede som en tanke i den ansøgning, som skulle sikre mig stillingen som direktør for Mungo Park i Allerød. Her beskrev jeg i løse termer drømmen om en teatervirksomhed, der vokser gennem knopskydning og evolution.

Jeg fik jobbet i 2004 og gik straks i gang.

Der var begejstring omkring tankerne både i bestyrelsen og blandt medarbejderne. Vi kunne se, at der ville komme en ny bølge af danske egnsteatre som konsekvens af kommunalreformen, og det ville vi gerne understøtte. Derfor gik vi i dialog med Kulturministeriet om at lave en konference på Mungo Park under overskriften: Hvordan skaber man et egnsteater? Målgruppen var politikere og embedsfolk.

Konferencen blev holdt i august 2006 med cirka 150 kompetente deltagere fra hele landet.

Jeg holdt et oplæg, hvor jeg kort fortalte om Mungo Parks historie og ambitioner. Jeg nævnte i en bisætning, at vi godt kunne forestille os en proces i retning af stiftelsen af et nyt teater. Dagen efter fik jeg et telefonopkald fra Kolding. Kulturudvalgsformand Marlene Boorst Lorentzen (nu Hansen), som i dag er folketingsmedlem, havde bedt forvaltningen om at undersøge sagen. ”Kolding?” tænkte jeg. ”Det lyder lovende.” Og så gik vi i dialog.

På det tidspunkt var teaterloven skrevet således, at man ikke kunne udvide Mungo Parks virksomhedsdrift af betydning. Det blev derfor hurtigt tydeligt, at det ikke var muligt at udvide Mungo Park i Kolding som en del vores virksomhedsdrift. Vi måtte stifte et nyt selskab.

Vi rejste til Kolding mange gange, producent Trine Valentin Munck og jeg. Vi begyndte at lære byen at kende. Orienterede os i en række miljøer. Skabte en masse gode kontakter. Diskuterede forskellige muligheder med kommunen. Så på forskellige mulige lokaliteter. Skrev udkast til repertoireprofil og virksomhedsplan. Udviklede finansieringsmodeller. Gradvist blev planerne mere og mere tydelige.

I foråret 2007 blev vi indkaldt til en egentlig forhandling om en egnsteateraftale. Vi blev enige om en aftale, og så stiftede vi den selvejende institution med mig som formand og en bestyrelse med folk fra Mungo Park og erhvervsfolk fra Kolding.

Kort herefter gik det på plads med bygningen. Gennem et engagement fra Flemming Skouboe lykkedes det at skabe en model, som muliggjorde, at Mungo Park Kolding kunne overtage det tidligere hovedbibliotek midt i byen. Nu havde teatret både driftsøkonomi og et sted at være. Nu skulle der findes en direktør.

Vi skrev et opslag og fik en række gode ansøgninger. Den bedste kom uden tvivl fra Moqi Simon Trolin. Så ham ansatte vi.

Nu var teatret på skinner. Moqi Simon Trolin gik i gang med at lægge repertoire, ansætte folk og bygge sin organisation. Teatrets første forestilling skulle være Seest – en fortælling om den fyrværkeriulykke, som rystede Kolding-forstaden et par år tidligere. Moqi foreslog, at han og jeg instruerede forestillingen sammen, og at jeg skrev den i samarbejde med Bjørn Rasmussen.

På det tidspunkt følte jeg, at det var tid til at give projektet videre. Der var en bygning, en økonomi, en ledelse. Det var et godt tidspunkt. Så til premieren på Seest overrakte jeg Moqi Simon Trolin en førsteudgave af Mungo Parks dagbøger fra hans rejser i Afrika. Den bog er mere end 200 år gammel, og den er sandsynligvis den eneste der eksisterer på dansk. Samtidig trådte jeg ud af bestyrelsen.

Siden har Mungo Park i Allerød og Mungo Park Kolding fungeret som adskilte enheder. Vi deler et navn, en historie og nogle værdier. Vi har en lang række samarbejdsprojekter og mødepunkter. Vi gæstespiller ofte hos hinanden. Men grundlæggende er de to teatre adskilt.

Søsteren har fået eget liv.Mungo Parks bestyrelse

Merete Due Paarup (formand)
Christian Dahlager
Nikolaj Cederholm
Anders W. Berthelsen
Søren Nielsen


Årsrapporter
Årsrapport 2013-14
Årsrapport 2014-15

Følg os
Giv et
gavekort til
teateroplevelser
Modtag nyhedsbrev fra MPK
tilmeld     afmeld
Mungo Park Kolding
Fredericiagade 1
6000 Kolding

Administration / inkl. årskort
Tlf: 75585555 (alle hverdage 10-15)
Email: mungoparkkolding@mungoparkkolding.dk
Mungo Bar / billetsalg
Tlf: 2971 0000 (Tor/Fre: 17:30 – 22:00 - Lør: 15:00-21:00)
Email: billet@mungoparkkolding.dk


Forestillinger:
tor: kl. 19:30
fre: kl. 19:30
lør: kl. 17:00

En del af teater Mungo Park
 
 
Jørn THomsen Elbo A/S Kolding Hotel Apartments Trolden Bryghus A Hereford Beefstouw Hotel Koldingfjord