Øjenvidneberetninger

21. - 25. apr 2018
Billet

Om Forestillingen

Hvad skete der egentlig i timerne op til branden på Koldinghus en tidlig morgen i marts 1808? Var branden påsat med hensigten at slå den franske marskal Bernadotte ihjel? Hvorfor var brandvagten ikke hurtigere? Og hvad tænkte den gamle slotsforvalter Christensen da han så det smukke slot stå i flammer?

 

Flere hundrede borgere var vidner, da byens centrale vartegn stod i lys lue. Flammerne har rakt så højt mod himlen, at den har været synlig fra de omkringliggende landsbyer. Man har mærket varmen og hørt kirkeklokkerne, skrigene og råbene. Oplevelserne har sat sig dybe spor, der stadig er tilstede i eftertidens bevidsthed.

Der er stadig mange forskellige bud på, hvad der egentlig er sandheden bag den skelsættende brand. Med udgangspunkt i breve og brandrapporter der er nedfælde efter branden, iscenesætter Mungo Park Kolding øjenvidneberetninger fra nogle af de personer, der oplevede branden på nærmeste hold.

OBS: ØJENVIDNEBERETNINGER er en vandreforestilling som spiller på forskellige steder på Koldinghus. Forestillingen egner sig derfor ikke til gangbesværede.

Fotos

Kreditering

Medvirkende
Maja Juhlin og Magnus Christensen

Instruktør
Mette Ovesen

Visuel Designer
Jesper Søvndal

Dramatiker
Magnus Iuel Berg

 

Publikum Synes

Ingen anmeldelser endnu


Skriv en anmeldelse

Alle Felter skal udfyldes 350 Tegn tilbage

Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist.

Kalender