Øjenvidneberetninger

21. - 25. apr 2018
Billet

Om Forestillingen

Hvad skete der egentlig i timerne op til branden på Koldinghus en tidlig morgen i marts 1808? Var branden påsat med hensigten at slå den franske marskal Bernadotte ihjel? Hvorfor var brandvagten ikke hurtigere? Og hvad tænkte den gamle slotsforvalter Christensen da han så det smukke slot stå i flammer?

Flere hundrede mennesker har oplevet branden på nært hold, og flammerne har rakt så højt mod himlen, at den har været synlig fra de omkringliggende landsbyer. Man har mærket varmen og hørt kirkeklokkerne, skrigene og råbene. Oplevelserne har sat sig dybe spor, der stadig er tilstede i eftertidens bevidsthed. Der er stadig mange forskellige bud på, hvad der egentlig er sandheden bag den skelsættende brand.

Gennem øjenvidneberetninger rekonstruerer Mungo Park Kolding omstændighederne omkring branden. Forestillingen tager udgangspunkt i brandrapporter og breve, der er nedfældet efter branden. Lige fra brandinspektøren til bonden. Fra stuepigen til den spanske soldat.

OBS: ØJENVIDNEBERETNINGER spiller i forskellige rum på Koldinghus, som man som publikum skal bevæge sig imellem. Kontakt os derfor hvis du er gangbesværet, for at høre om mulighederne for at se forestillingen.

Kreditering

Medvirkende
Skuespillere fra Mungo Park Koldings ensemble

Instruktør
Mette Ovesen

Visuel Designer
Jesper Søvndal


Publikum Synes

Ingen anmeldelser endnu


Skriv en anmeldelse

Alle Felter skal udfyldes 350 Tegn tilbage

Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist.

Kalender